Bud Gett Hostels bevindt zich in het centrum van de bruisende studentenstad Groningen. Op loopafstand van de winkels, musea, cafes en al het andere moois dat Groningen Te bieden heeft. Als je na een vermoeiende dag zin hebt om te relaxen, bieden wij de ideale uitvalsbasis.

wat te doen in groningen?

 • Historische bustochten langs de verhalen van Groningen

  Het Verhaal van Groningen organiseert samen met het Nationaal Bus Museum op 9 en 10 augustus bustochten door de provincie. Onderweg doen de historische bussen bijzondere locaties aan, waar al even opvallende activiteiten plaatsvinden.

 • Ontdek zomers Groningen online

  Wie nog geen plannen heeft voor de zomer, moet zeker eens een kijkje nemen op de website zomer.groningen.nl. Alles wat je nodig hebt voor een zomers verblijf in stad of provincie is daarop te vinden. En zelfs als je de zomer al hebt volgepland, kan een kijkje nemen op de site geen kwaad. Wie weet gooi je je plannen wel om als je eenmaal ziet wat Groningen allemaal te bieden heeft...

 • Bestel de Schatkaart van het Noorden

  Voor wie goed zoekt, zijn in Groningen heel wat schatten te vinden. Om te helpen bij de zoektocht naar die toeristische pareltjes van Stad en Ommeland, is er nu de Schatkaart van het Noorden: een handig gidsje ter grootte van een creditcard dat niet alleen informatie geeft over de belangrijkste publiekstrekkers van Groningen, maar ook fikse kortingen geeft op de entreeprijs.

 • Groningen doet het goed op Facebook

  De Facebookpagina van de campagne ‘Er gaat niets boven Groningen’ blijkt bijzonder goed in de smaak te vallen bij veel mensen. In de anderhalf jaar dat de pagina nu online is, heeft deze al meer dan 32.000 volgers.

 • KEI-week: feestelijke kennismaking met het Groningse studentenleven

  De uitgelezen kans om kennis te maken met het Groningse studentenleven, of je nu student bent of niet: dat is de jaarlijkse KEI-week. Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 augustus worden in het kader van de jaarlijkse introductieweek tal van activiteiten en evenementen georganiseerd om de nieuwe generatie Groningse studenten op een feestelijke wijze kennis te laten met de stad en met elkaar.

 • VVV organiseert extra stadswandelingen door Groningen

  Zin om de stad Groningen wandelend te ontdekken in het zomerseizoen? Wandel dan mee met één van de gidsen van de VVV. Voor deelnemers aan deze georganiseerde rondleidingen gaan deuren open die voor anderen gesloten blijven. Zo krijgen zij op diverse dagen zelfs toegang tot het imposante provinciehuis aan het Martinikerkhof.

 • Groenpaviljoens geopend op Stadsbalkon

  Op het Stadsbalkon bij het Hoofdstation van Groningen staan tot 10 september drie ronde ‘groenpaviljoens’ met planten en bankjes. Het groeikunstwerk is ontworpen door kunstenaar Merijn Vrij.

 • Eerste grote solotentoonstelling Marga Weimans in Groninger Museum

  In het Groninger Museum is nog tot en met 23 november een grote solotentoonstelling te zien van de Nederlandse modeontwerpster Marga Weimans. De Rotterdamse wordt in de modewereld gezien als een van de opvallendste ontwerpers van dit moment.

 • Noorderzon: zomerse mix van kunst, cultuur en gezelligheid

  Net als elk jaar verandert het Noorderzonfestival ook deze zomer het Groningse Noorderplantsoen weer tien dagen lang in een bruisend festivalterrein, waar cultuur en gezelligheid hand in hand gaan. In voorgaande jaren lokte het festival telkens zo’n 135.000 bezoekers met zijn mix van theater, dans, muziek en beeldende kunst en ook dit jaar zal het publiek vanuit alle windrichtingen toestromen. Niet alleen om een voorstelling bij te wonen, maar ook en misschien wel vooral om te proeven van de inmiddels fameuze sfeer die tussen de festivaltenten en podia hangt.

 • Vier je zomervakantie in Groningen!

  Je hoeft je deze zomervakantie niet vervelen. In Groningen is namelijk gigantisch veel te doen; voor stoere jongens en meiden, maar ook voor de allerkleinsten. Wat dacht je van uit je dak gaan op de Telekids Discoshow in Familiepark Nienoord in Leek? Of help mee bij het bouwen van een echt piratenschip! Of je kunt natuurlijk ook in Blauwestad komen kijken naar de mooiste en grootste zandkastelen die je je maar kunt voorstellen, of je kunt ontdekken wat de Groningse natuur allemaal te bieden heeft...

 • And the winner is... Winkelverkiezing050

  De winnaars van de Winkelverkiezing050 zijn bekend: Paris2day, Palazzo Woman, Frans Koopal Haarwerken en Boekhandel Riemer

 • Vindicat verkozen tot mooiste gebouw tijdens DAG van de Architectuur Groningen

  Het nieuwe gebouw van Vindicat van De Zwarte Hond is winnaar van de jaarlijkse Groninger Gebouwenenquête. Het pand won zowel de eerste prijs bij de vak- als de publieksjury.

 • Infoversum is geopend

  Groningen is een topattractie rijker: het Infoversum. Het Infoversum is een 3D-filmhuis en een centrum voor kennis, kunst en vermaak ineen. Het Infoversum is het eerste 3D koepeltheater van Nederland; wereldwijd zijn er maar 20 te vinden.

 • Nieuwe routes in ‘Route App’

  De app ‘Groningen Routes’ is uitgebreid met twee nieuwe routes: ‘Veenheren en Molenaars’ en ‘Turfstekers en turfschippers’.

  In de app vind je een hele verzameling wandel-, fiets- en autoroutes die je de meest interessante plekken van Groningen laten zien. Een persoonlijke gids vertelt je alles over de gebieden die je bezoekt.

 • Foto-expositie Rottumeroog in Groningse binnenstad

  Op verschillende plekken in de binnenstad van Groningen is nog juni tot en met 27 juli de foto-expositie ‘Werelderfgoed Waddenzee in beeld – Rottumeroog’ te zien. Er worden foto’s getoond van Jasper Doest die voor National Geographic een fotoreportage maakte op het onbewoonde eiland Rottumeroog.

 • bud gett hostels

  • Handdoeken & bedlinnen
  • Geopend 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Douche en toilet op elke kamer
  • Extra douches en toiletten op de gang
  • Gratis wifi
  • Airconditioning
  • Kluisjes
  • Gratis gebruik van computers & internet
   

  Gezelligheid kent geen tijd

  Groningen heeft veel te bieden. Overdag, maar ook 's nachts. Daarom staan onze deuren 24 uur per dag voor je open, 7 dagen per week.

   

  Restaurant WEEVA 

  Sinds 5 oktober 2011 is restaurant WEEVA (her)opend. Het voormalig “Woon- En Eethuis Voor Allen”, nog steeds een begrip in de stad Groningen en tot ver daarbuiten, is nieuw leven ingeblazen op precies dezelfde plek en exact 140 jaar nadat de eerste maaltijden hier geserveerd werden. Mocht u een bezoekje aan Groningen willen combineren met een (h)eerlijk diner voor een scherpe prijs in een nostalgische sfeer, dan bent u hier aan het goede adres.

  www.weeva.nl

  Vrijgezellenfeest?

  Het bruisende Groningen is de perfecte locatie voor een vrijgezellenfeest. Vrijgezellenfeest Groningen biedt verschillende arrangementen, workshops, proeverijen, quizzen en rondvaarten.

  http://vrijgezellenfeestgroningen.nl/
   

  Uitgaan in Groningen

  Fifteen Minutes is maandelijks in Groningen. Iedere avond treden 6 tot 8 bands/acts op om hun fifteen minutes of fame te incasseren.
  http://www.fifteen-minutes.nl/