Bud Gett Hostels bevindt zich in het centrum van de bruisende studentenstad Groningen. Op loopafstand van de winkels, musea, cafes en al het andere moois dat Groningen Te bieden heeft. Als je na een vermoeiende dag zin hebt om te relaxen, bieden wij de ideale uitvalsbasis.

wat te doen in groningen?

 • Borg Verhildersum staat stil bij Werkmanjaar

  Het jaar 2015 is uitgeroepen tot Werkmanjaar, ter nagedachtenis aan drukker en kunstenaar H. N. Werkman, die 70 jaar geleden overleed. Ook in Landgoed Borg Verhildersum in Leens gaat het Werkmanjaar niet onopgemerkt voorbij: Werkman heeft tenslotte een deel van zijn jeugd doorgebracht in Leens. In de borg is de expositie ‘Groei op ’t Hoogeland’ te zien, door basisschoolleerlingen uit het dorp.

 • Tank van glas op het Waagplein in Groningen

  De Verhalen van Groningen organiseert twee opvallende activiteiten in het kader van 70 jaar bevrijding van Groningen. Vanaf 10 april staat er onder de noemer ‘Thanks’ een glazen tank op het Waagplein waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in de loop van de tank. Daarnaast zijn er vanaf 10 april een maand lang mini-tentoonstellingen in dertig etalages van winkels, horeca en andere bijzondere locaties. 

 • Nieuwe wandeling door Wedde in Route App

  De 'Groningen Routes' app is opnieuw uitgebreid met een nieuwe wandelroute, ‘Wandelen door de verhalen van Wedde’. De wandeling is 8,3 kilometer lang en voert langs onder andere de burcht van Wedde en de Ruiten Aa. De route gaat op veel plaatsen dwars door de weilanden en de vrije natuur.

 • Onderzoekstochten naar geschiedenis waddengebied

  Wetenschappers gaan 19 april onder de noemer ‘Wad een workshop’ op zoek naar het verdwenen Waddeneiland Heffezand. Bewoners van Noord-Groningen en andere geïnteresseerden mogen mee.

 • Varen in Groningen

  Nog eventjes en het vaarseizoen barst weer los! Geen plek waar je beter kunt varen dan in Groningen. De stad Groningen is een geweldige uitvalsbasis om zowel de stad als de provincie Groningen vanaf het water te verkennen. In de gratis brochures Varen in Groningen en Groningen voor de Boeg lees je alles over Varen in Groningen. De brochures zijn gratis aan te vragen op www.varen.groningen.nl

 • Nieuwe strip op bouwschutting voor oostwand Grote Markt

  Op de bouwschutting voor de nieuwe oostwand op de Grote Markt is een nieuwe strip te zien. Het gaat om een strip van Bart Nijstad. Hij is de vierde striptekenaar die de veranderingen van de Grote Markt verbeeldt in een strip. Hij doet dat op verzoek van het CBK.

 • Grafisch Museum GRID verhuist naar de binnenstad

  Het Grafisch Museum GRID verhuist binnenkort naar de binnenstad. Het museum zit nu nog aan de Rabenhauptstraat. Komend najaar opent het museum de deuren aan de Sint Jansstraat 2. De deuren aan de Rabenhauptstraat gaan op 31 mei dicht.

 • Expeditie Blauwestad: bijzonder kamperen

  Blauwestad bestaat dit jaar tien jaar en dat is reden voor een feestje. Het 10-jarig jubileum wordt gevierd met een gloednieuw festival: Expeditie Blauwestad. Bezoekers kunnen kamperen op vrije kavels. 

 • Folkingestraat 'Leukste winkelstraat van Nederland'

  De Folkingestraat in Groningen is door het publiek verkozen tot ‘Leukste winkelstraat van Nederland’. De straat mag de titel een jaar lang voeren.

 • Wandeling: De grandeur van Groningen

  Onder de noemer ‘De Grandeur van Groningen’ vindt maandag 6 april (tweede Paasdag) een stadswandeling plaats langs onder andere de herenhuizen en villa’s aan het Zuiderpark. De wandeling wordt georganiseerd door Paulien Excursions.

 • Wandeling rond kerk van Kropswolde

  De Stichting Oude Groninger Kerken organiseert tweede Paasdag maandag 6 april een begeleide Paaswandeling rond de eeuwenoude kerk van Kropswolde. Eerst wordt de kerk bekeken en daarna wordt er gewandeld. Uit documenten blijkt dat hier in 1350 al een kerk stond. De huidige kerk is van 1778. Het programma wordt afgesloten met een kort (barok)concert in de kerk.

  www.groningerkerken.nl

 • 'Niederlande Groningen Festival' op Hafengeburtstag

  Groningen presenteert zich uitgebreid op de Hafengeburtstag in Hamburg, het grootste maritieme feest ter wereld. Groningen is door Hamburg gevraagd partnerstad te zijn en organiseert tijdens het evenement het ‘Niederlande Groningen Festival’. De Hafengeburtsdag trekt jaarijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers.

 • Nacht van Kunst & Wetenschap op 6 juni

  De datum waarop de zesde editie van de Nacht van de Kunst & Wetenschap plaatsvindt is bekend: op zaterdag 6 juni is de binnenstad van Groningen het podium voor vele acts, nachtcolleges, lezingen, exposities, installaties en bands.

 • Eerste namen Bevrijdingsfestival Groningen bekend

  De eerste namen van bands en artiesten die optreden op het Bevrijdingsfestival 2015 in Groningen zijn bekend.

 • Inschrijving Tocht om de Noord 1 maart van start

  Op 1 maart, precies om middernacht, start de inschrijving voor het jaarlijkse wandelfestival Tocht om de Noord. Wie mee wil doen, moet er snel bij zijn: de tocht zit doorgaans in no-time vol.

 • bud gett hostels

  • Handdoeken & bedlinnen
  • Geopend 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Douche en toilet op elke kamer
  • Extra douches en toiletten op de gang
  • Gratis wifi
  • Airconditioning
  • Kluisjes
  • Gratis gebruik van computers & internet
   

  Gezelligheid kent geen tijd

  Groningen heeft veel te bieden. Overdag, maar ook 's nachts. Daarom staan onze deuren 24 uur per dag voor je open, 7 dagen per week.

   

  Restaurant WEEVA 

  Sinds 5 oktober 2011 is restaurant WEEVA (her)opend. Het voormalig “Woon- En Eethuis Voor Allen”, nog steeds een begrip in de stad Groningen en tot ver daarbuiten, is nieuw leven ingeblazen op precies dezelfde plek en exact 140 jaar nadat de eerste maaltijden hier geserveerd werden. Mocht u een bezoekje aan Groningen willen combineren met een (h)eerlijk diner voor een scherpe prijs in een nostalgische sfeer, dan bent u hier aan het goede adres.

  www.weeva.nl

  Vrijgezellenfeest?

  Het bruisende Groningen is de perfecte locatie voor een vrijgezellenfeest. Vrijgezellenfeest Groningen biedt verschillende arrangementen, workshops, proeverijen, quizzen en rondvaarten.

  http://vrijgezellenfeestgroningen.nl/
   

  Uitgaan in Groningen

  Fifteen Minutes is maandelijks in Groningen. Iedere avond treden 6 tot 8 bands/acts op om hun fifteen minutes of fame te incasseren.
  http://www.fifteen-minutes.nl/