Bud Gett Hostels bevindt zich in het centrum van de bruisende studentenstad Groningen. Op loopafstand van de winkels, musea, cafes en al het andere moois dat Groningen Te bieden heeft. Als je na een vermoeiende dag zin hebt om te relaxen, bieden wij de ideale uitvalsbasis.

wat te doen in groningen?

 • Shoppen in Groningen steeds populairder

  Shoppen in Groningen wordt steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen voor Groningen als ze een middagje willen winkelen. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging Detailhandel Nederland. 

 • UNESCO-status voor Geopark De Hondsrug

  Geopark De Hondsrug mag zich vanaf volgend jaar UNESCO Global Geopark noemen. De Algemene Vergadering van Unesco heeft op 10 november in Parijs het besluit genomen dat, met ingang van 1 januari 2016, de 120 Geoparken van het wereldwijde Global Geoparks Netwerk een UNESCO-status krijgen. Ook Groningen en Haren maken sinds kort deel uit van Geopark De Hondsrug.

 • Panorama Mesdag tijdelijk naar Groningen

  Op initiatief van de Gerrit van Houtenstichting is van 19 t/m 28 december ‘Moving Mesdag’ in Groningen te zien, een digitale variant van het ‘Panorama Mesdag’. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de in Groningen geboren Hendrik Willem Mesdag overleed. Daarom is 2015 uitgeroepen tot het Mesdagjaar. Groningen heeft Hendrik Willem Mesdag gevormd tot één van de bekendste schilders van Nederland. Daarom kan het ook niet uitblijven dat Mesdag zijn bekendste werk naar Groningen komt. Zo wordt het Mesdagjaar extra feestelijk wordt afgesloten, op de plek waar het ooit allemaal begon.

 • WinterWelVaart trekt de provincie in

  De negende editie van WinterWelVaart trekt in december de provincie in. Tot nu toe vond het winterse evenement alleen in de stad Groningen plaats. Nu zijn ook Appingedam, Zoutkamp en Sappemeer onderdeel van dit winters evenement.

 • Documentaire Noorderplantsoen naar Rotterdam

  De natuurdocumentaire Het Noorderplantsoen draait 1 november op het Wildlife Film Festival in Rotterdam. 

 • Kaartverkoop Eurosonic Noorderslag van start

  De kaartverkoop voor festival Eurosonic Noorderslag 2016 gaat zaterdag 31 oktober om 13.00 uur van start. Het festival staat op de agenda van 13 tot en met 16 januari volgend jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl of in Groningen bij de kassa van De Oosterpoort en Plato Groningen. Wie het festival niet wil missen, moet er snel bij zijn. De ervaring leert dat de kaarten in no-time uitverkocht zijn. 

 • Stripmuseum 's nachts open voor de nieuwe Asterix

  Het Nederlands Stripmuseum gaat in de nacht van 21 op 22 oktober open in verband met de lancering van het nieuwste Asterix-album De papyrus van Caesar.

 • Groningen Nationale Evenementenstad van het jaar

  Groningen is op maandag 12 oktober gekozen tot Nationale Evenementenstad van het Jaar in de categorie van gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. De prijs is toegekend door de Stichting Nationale Evenementenprijzen. Uit het juryrapport: "Groningen beschikt over sterke evenementen met een herkenbaar profiel, waaronder Noorderzon en Eurosonic Noorderslag.” Groningen liet Utrecht, Den Haag, Haarlem en Dordrecht achter zich.

 • Opening GRID Grafisch Museum Groningen

  Op vrijdag 16 oktober wordt het vernieuwde GRID Grafisch Museum aan de Sint Jansstraat geopend. Tijdens het openingsweekend kan het publiek kennismaken met het nieuwe museum.

 • Apollo Hotel Groningen – officieel geopend op 17 september 2015

  Op 17 september werd het Apollo Hotel Groningen aan de Laan van de Vrijheid officieel geopend in het bijzijn van genodigden, partners en pers.

 • Groningen middelpunt van de Nederlandse startup-scene

  Op 9 oktober aanstaande is Groningen de gehele dag het middelpunt van de Nederlandse startup-scene. De stad ontwikkelt zich steeds meer tot een broedplaats voor innovatieve starters en dat is ook de organisatie van de Deloitte Technology Fast50-verkiezing niet ontgaan. Het aandeel Groningse bedrijven in de lijst stijgt jaarlijks en de mensen achter het initiatief ‘Fast50 naar Groningen’, vonden het dus hoog tijd dat het evenement voor het eerst de Randstad zou verlaten en Groningen zou aandoen.

 • Noorderzon sleept internationale award in de wacht

  Het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen heeft eind september een internationale award in de wacht gesleept.  Het gaat om de Europese ‘EFFE-award for excellence’. Deze prijs werd uitgereikt in Parijs.

 • Groningen en Haren behoren nu ook tot ‘Geopark De Hondsrug’

  Twee jaar geleden kreeg het Hondsruggebied de status van Geopark, een door UNESCO gewaardeerd geologisch gebied. Daarmee is het het eerste Geopark in ons land.

 • Nieuwe website over levend erfgoed gelanceerd

  Wat is een Lutje Potje? En de lekkernij massee? Het is allemaal te lezen op de site www.levenderfgoedgroningen.nl. De site is een initiatief van Het Huis van de Groninger Cultuur en ‘De Verhalen van Groningen’.

 • Historische bustochten langs De Verhalen van Groningen

  De Verhalen van Groningen organiseert in samenwerking met diverse partners op alle zaterdagen in oktober bijzondere busritten door de provincie.

 • bud gett hostels

  • Handdoeken & bedlinnen
  • Geopend 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Douche en toilet op elke kamer
  • Extra douches en toiletten op de gang
  • Gratis wifi
  • Airconditioning
  • Kluisjes
  • Gratis gebruik van computers & internet
   

  Gezelligheid kent geen tijd

  Groningen heeft veel te bieden. Overdag, maar ook 's nachts. Daarom staan onze deuren 24 uur per dag voor je open, 7 dagen per week.

   

  Restaurant WEEVA 

  Sinds 5 oktober 2011 is restaurant WEEVA (her)opend. Het voormalig “Woon- En Eethuis Voor Allen”, nog steeds een begrip in de stad Groningen en tot ver daarbuiten, is nieuw leven ingeblazen op precies dezelfde plek en exact 140 jaar nadat de eerste maaltijden hier geserveerd werden. Mocht u een bezoekje aan Groningen willen combineren met een (h)eerlijk diner voor een scherpe prijs in een nostalgische sfeer, dan bent u hier aan het goede adres.

  www.weeva.nl

  Vrijgezellenfeest?

  Het bruisende Groningen is de perfecte locatie voor een vrijgezellenfeest. Vrijgezellenfeest Groningen biedt verschillende arrangementen, workshops, proeverijen, quizzen en rondvaarten.

  http://vrijgezellenfeestgroningen.nl/
   

  Uitgaan in Groningen

  Fifteen Minutes is maandelijks in Groningen. Iedere avond treden 6 tot 8 bands/acts op om hun fifteen minutes of fame te incasseren.
  http://www.fifteen-minutes.nl/