Bud Gett Hostels bevindt zich in het centrum van de bruisende studentenstad Groningen. Op loopafstand van de winkels, musea, cafes en al het andere moois dat Groningen Te bieden heeft. Als je na een vermoeiende dag zin hebt om te relaxen, bieden wij de ideale uitvalsbasis.

wat te doen in groningen?

 • Inschrijving De 4 Mijl van Groningen start

  Woensdag 20 april is de inschrijving van de 4 Mijl van Groningen van start gegaan. Vanaf dan kunnen mensen zich inschrijven voor de Bedrijvenloop en de GasTerra Jeugdloop. Ook de inschrijving voor de Recreanten- en Wedstrijdloop is van start gegaan.

 • Containerhostel op voormalig Suikerunieterrein

  Overnachten in een container? Het kan binnenkort op het voormalige Suikerunieterrein in de stad. Hier opent nog voor de zomer containerhostel Rebel Rebel. 

 • De Groningse Bierbrouwerij sleept prijs in de wacht

  De Groningse Bierbrouwerij, bekend van haar GRUNN en Kruisheren-bier, heeft begin april tijdens het Bierfestival Groningen, een eerste prijs gewonnen in de categorie Tripel. De brouwerij won met het biertje ‘Kruisheren Augustinus Tripel’. 

 • Bowie succes. Nu nieuwe expositie: Nieuwe Wilden

  De David Bowie-tentoonstelling in het Groninger Museum, die tot 10 april te zien was, was een megasucces. De expositie trok in vier maanden tijd  200.700 bezoekers. Dat zijn er net zoveel als normaal in een heel jaar. Het museum maakt zich ondertussen op voor een nieuwe tentoonstelling: Nieuwe Wilden, die in het teken staat van Duits neo-expressionisme uit de jaren ’80.

 • Leukste winkels en warenmarkt in Groningen

  Groningen viel afgelopen tijd meerdere malen in de prijzen: Ariola Delicatessen in de Folkingestraat werd verkozen tot ‘Leukste winkel van Nederland’, kinderkledingzaak Wijsneus aan de Vismarkt ging er met de titel ‘Leukste kinderkledingwinkel’ vandoor en de Groningse warenmarkt op zaterdag mag zich een jaar lang de beste markt van Nederland noemen.

 • Nieuw fietspad gevierd met festival: OVERdeVLOED

  Het 90 kilometer lange fietspad van ‘Kiek over Diek‘, tussen Lauwersoog en het meest oostelijke punt van de provincie Groningen, is bijna klaar. En dat wordt op 3, 4, en 5 juni gevierd met het festival OVERdeVLOED. 

 • Laatste kans om ‘David Bowie is’ te bezoeken

  Nog geen bezoek gebracht aan de expositie ‘David Bowie is’ in het Groninger Museum? Wees er snel bij, want de tentoonstelling is nog maar te zien tot en met 10 april. 

 • Bouw Groninger Forum hervat

  De bouw van het Groninger Forum aan de Grote Markt is hervat. De werkzaamheden lagen ruim een jaar stil omdat er maatregelen nodig waren om het gebouw voldoende aardbevingsbestendig te maken. Daarvoor moesten ook een aantal al gebouwde delen worden afgebroken.

 • Binnenkijken bij Groningse bedrijven tijdens OpenStad

  Tal van bedrijven in de stad Groningen openen op 19 maart de deuren voor het publiek tijdens het evenement OpenStad. 

 • Early bird kaartverkoop De Nacht van Kunst & Wetenschap van start

  De early bird kaartverkoop voor De Nacht van Kunst & Wetenschap is gestart. De zevende editie van het festival vindt plaats op zaterdag 4 juni in de binnenstad van Groningen. 

 • DoeZoo Insektenwereld leukste uitje van Groningen

  DoeZoo Insektenwereld in Leens is door de ANWB uitgeroepen tot ‘leukste uitje van de provincie Groningen’. Daar bleef het niet bij: de Groningse dierentuin mocht ook de tweede prijs als ‘Meest maatschappelijke uitje van Nederland’ in ontvangst nemen. 

 • Expositie David Bowie verlengd

  De expositie ‘David Bowie is’ in het Groninger Museum is zo’n succes dat het museum besloten heeft dat de tentoonstelling vier weken langer te zien is. De tentoonstelling zou tot 13 maart geopend zijn, maar het museum heeft daar nu 10 april van gemaakt. Eerder werd al besloten dat het museum gedurende de expositie ook op zaterdagavond geopend is. Vanaf 18 maart kunnen bezoekers ook op vrijdagavond naar de expositie. 

 • Veel bezoek voor Groningse musea in 2015

  Er is onverminderd veel belangstelling voor de musea in Groningen. De goede resultaten zijn ondermeer te danken aan interessante tentoonstellingen of aan bijzondere evenementen die werden georganiseerd, zoals rondom zeventig jaar bevrijding of 350 jaar Eerste Münsterse Oorlog (‘Bommen Berend’).

 • Ook Groningen heeft nu kattencafé

  Na steden als Parijs, Melbourne, Boedapest en Londen heeft nu ook Groningen een kattencafé. Het café, ‘Op z’n kop’, heeft een plekje in de Oude Ebbingestraat in de binnenstad. 

 • Grootste Rodin-expositie van Nederland in Groningen

  Het is het Groninger Museum opnieuw gelukt een expositie van naam binnen te halen. Komend najaar komt het museum met de grootste Rodin-expositie ooit in Nederland.

 • bud gett hostels

  • Handdoeken & bedlinnen
  • Geopend 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Douche en toilet op elke kamer
  • Extra douches en toiletten op de gang
  • Gratis wifi
  • Airconditioning
  • Kluisjes
  • Gratis gebruik van computers & internet
   

  Gezelligheid kent geen tijd

  Groningen heeft veel te bieden. Overdag, maar ook 's nachts. Daarom staan onze deuren 24 uur per dag voor je open, 7 dagen per week.

   

  Restaurant WEEVA 

  Sinds 5 oktober 2011 is restaurant WEEVA (her)opend. Het voormalig “Woon- En Eethuis Voor Allen”, nog steeds een begrip in de stad Groningen en tot ver daarbuiten, is nieuw leven ingeblazen op precies dezelfde plek en exact 140 jaar nadat de eerste maaltijden hier geserveerd werden. Mocht u een bezoekje aan Groningen willen combineren met een (h)eerlijk diner voor een scherpe prijs in een nostalgische sfeer, dan bent u hier aan het goede adres.

  www.weeva.nl

  Vrijgezellenfeest?

  Het bruisende Groningen is de perfecte locatie voor een vrijgezellenfeest. Vrijgezellenfeest Groningen biedt verschillende arrangementen, workshops, proeverijen, quizzen en rondvaarten.

  http://vrijgezellenfeestgroningen.nl/
   

  Uitgaan in Groningen

  Fifteen Minutes is maandelijks in Groningen. Iedere avond treden 6 tot 8 bands/acts op om hun fifteen minutes of fame te incasseren.
  http://www.fifteen-minutes.nl/