Bud Gett Hostels bevindt zich in het centrum van de bruisende studentenstad Groningen. Op loopafstand van de winkels, musea, cafes en al het andere moois dat Groningen Te bieden heeft. Als je na een vermoeiende dag zin hebt om te relaxen, bieden wij de ideale uitvalsbasis.

wat te doen in groningen?

 • Koopzondag: 'Alle dagen welkom'

  Sinds december vorig jaar is het elke zondag koopzondag in de binnenstad van Groningen. Niet alleen veel winkels , ook de VVV en de Martinitoren zijn nu elke zondag voor het publiek geopend.

 • Nieuwe fietsroute door Lauwersmeergebied

  Marketing Groningen heeft een nieuwe fietsroute ontwikkeld: Rondje Lauwersmeer. De route start in Zoutkamp en is 43 kilometer lang. 

 • Fast50 in Groningen gepresenteerd

  Op 9 oktober vindt in de Mediacentrale de bekendmaking plaats van de Deloitte Fast50 ranking 2015. Welke 50 bedrijven genomineerd zijn, wordt ook in Groningen bekendgemaakt. Dat gebeurt op 4 september. Het is voor het eerst dat de Deloitte Fast50 buiten de Randstad wordt gepresenteerd. 

 • Grafisch Museum heropent met The Next Call

  Het Grafisch Museum in Groningen, GRID, gaat verhuizen en is daarom tot 17 oktober gesloten voor het publiek. Maar het wachten wordt beloond, en wel met de tentoonstelling ‘The Next Call - H.N. Werkman en de internationale avant-garde’. De expositie vindt plaats in het kader van het Werkmanjaar. 

 • Voorverkoop David Bowie van start

  De grote tentoonstelling over David Bowie in het Groninger Museum opent pas in december, maar nu al kunnen liefhebbers een kaartje bemachtigen voor de veelbelovende expositie. De tickets zijn tot het begin van de tentoonstelling op 11 december alleen online verkrijgbaar. 

 • Stadswandelingen zorgen voor bijzonder inkijkje in het provinciehuis van Groningen

  De VVV organiseert deze zomer verschillende stadswandelingen onder leiding van een gids. Op een aantal dagen leidt de wandeling deelnemers zelfs door het provinciehuis van Groningen. Een perfecte manier om de stad per voet te verkennen.

 • Earthquake Monument laat Groningers gevoel van beving ervaren

  Vijfhonderd subtiel bewegende klokken laten iedereen ervaren wat er gebeurt als de grond onder je voeten trilt. Het Earthquake Monument is tussen 18 juli en 23 augustus te zien in de Der Aa-Kerk in Groningen. 

 • Groningse studentenleven staat centraal tijdens KEI-week

  De jaarlijkse KEI-week is dé perfecte kans om kennis te maken met het Groningse studentenleven. Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 augustus worden in het kader van de KEI-week tal van activiteiten en evenementen georganiseerd om de nieuwe generatie Groningse studenten op een feestelijke wijze kennis te laten met de stad en met elkaar.

 • Kerk Klein Wetsinge na restauratie geschikt voor evenementen en tentoonstellingen

  De kerk van Klein Wetsinge krijgt een compleet nieuw leven als locatie voor culturele evenementen zoals concerten, tentoonstellingen en lezingen. De kerk, die tussen Sauwerd en Winsum ligt, is na een grote verbouwing en restauratie weer in gebruik genomen als onderdeel van Bijzondere Locaties Groningen.

 • Bauke Mollema heeft z’n eigen toertocht

  Op zondag 9 augustus vindt opnieuw de Bauke Mollema Tocht plaats. De populaire wielrenner met Groningse roots heeft zijn eigen toertocht. De tocht gaat dwars door het Groningse landschap en uiteraard fietst de profwielrenner zelf ook mee!

 • VVV organiseert extra stadswandelingen door Groningen

  Zin om de stad Groningen wandelend te ontdekken in het zomerseizoen? Wandel dan mee met één van de gidsen van de VVV. Voor deelnemers aan deze georganiseerde rondleidingen gaan deuren open die voor anderen gesloten blijven. Zo krijgen zij op diverse dagen zelfs toegang tot het imposante provinciehuis aan het Martinikerkhof.

 • Nieuwe fietsroute langs Reitdiep

  Deze fietsroute van ongeveer 52 kilometer start in Garnwerd (knooppunt 65 ) en laat je het Reitdieplandschap ontdekken vanaf het land én het water door de unieke veerverbinding.

 • Lutjegast eert Abel Tasman met museum en tocht

  Het Groningse gehucht Lutjegast is het geboortedorp van de bekende zeevaarder Abel Tasman. De zeevaarder wordt in het dorp geëerd met een eigen museum, maar ook met onder andere de Abel Tasman Struuntocht. 

 • Groningen scoort vier sterren in fietsonderzoek

  Groningen heeft als fietsprovincie vier van de vijf sterren gescoord in de Kwaliteitsmeter van het Landelijk Fietsplatform. 

 • Nieuw online platform voor Groningse kunstsector: kunstspot.nl

  Groningen is een nieuw inspiratieplatform rijker: www.kunstspot.nl. Deze website biedt achtergrondverhalen bij tentoonstellingen en activiteiten in Groningen, interviews met kunstenaars en film- en fotoreportages. 

 • bud gett hostels

  • Handdoeken & bedlinnen
  • Geopend 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Douche en toilet op elke kamer
  • Extra douches en toiletten op de gang
  • Gratis wifi
  • Airconditioning
  • Kluisjes
  • Gratis gebruik van computers & internet
   

  Gezelligheid kent geen tijd

  Groningen heeft veel te bieden. Overdag, maar ook 's nachts. Daarom staan onze deuren 24 uur per dag voor je open, 7 dagen per week.

   

  Restaurant WEEVA 

  Sinds 5 oktober 2011 is restaurant WEEVA (her)opend. Het voormalig “Woon- En Eethuis Voor Allen”, nog steeds een begrip in de stad Groningen en tot ver daarbuiten, is nieuw leven ingeblazen op precies dezelfde plek en exact 140 jaar nadat de eerste maaltijden hier geserveerd werden. Mocht u een bezoekje aan Groningen willen combineren met een (h)eerlijk diner voor een scherpe prijs in een nostalgische sfeer, dan bent u hier aan het goede adres.

  www.weeva.nl

  Vrijgezellenfeest?

  Het bruisende Groningen is de perfecte locatie voor een vrijgezellenfeest. Vrijgezellenfeest Groningen biedt verschillende arrangementen, workshops, proeverijen, quizzen en rondvaarten.

  http://vrijgezellenfeestgroningen.nl/
   

  Uitgaan in Groningen

  Fifteen Minutes is maandelijks in Groningen. Iedere avond treden 6 tot 8 bands/acts op om hun fifteen minutes of fame te incasseren.
  http://www.fifteen-minutes.nl/