Bud Gett Hostels bevindt zich in het centrum van de bruisende studentenstad Groningen. Op loopafstand van de winkels, musea, cafes en al het andere moois dat Groningen Te bieden heeft. Als je na een vermoeiende dag zin hebt om te relaxen, bieden wij de ideale uitvalsbasis.

wat te doen in groningen?

 • Passion in Groningen trekt zo’n 20.000 mensen

  Ruim 3,2 miljoen mensen keken donderdagavond naar de live-uitzending van The Passion. Ondanks de regen waren 20.000 mensen naar het centrum van Groningen gekomen, om daar The Passion van dichtbij mee te maken.

 • VVV Groningen organiseert de speciale Bevrijdingswandeling

  VVV Groningen organiseert op woensdag 16 april a.s. een bijzondere wandeling  door de Groningse binnenstad met het thema ‘Bevrijdingswandeling’. 

 • Historische ‘moorden van Geefsweer’ onderwerp theaterstuk

  In het prachtige kerkje van Heveskes is in april de theatervoorstelling ‘De Moorden van Geefsweer’ te zien. De voorstelling gaat over de waarheidsvinding, legendevorming en mythes rond de mysterieuze moord op de familie Uil tijdens de Napoleontische bezetting.    

 • Historische wandelroute voor Leek en Nietap

  Er komt een historische wandelroute door Leek en Nietap. De route wordt gemarkeerd door dertig tegels. 

 • Een hele dag parkeren voor € 10

  In de parkeergarages Boterdiep en Oosterpoort kun je sinds kort een hele dag parkeren voor maar € 10,-. 

 • Groningen krijgt een een-kamer-hotel

  Stad Groningen krijgt een uniek nieuw mini-hotel, bestaande uit slechts één kamer. Op het Suikerunieterrein wordt daarvoor een oude zeecontainer omgetoverd tot SugarSuite. 

 • Nieuwe semipermanente expositie in Groninger Museum

  De Collectie. Dat is de naam van een nieuwe, semipermanente tentoonstelling in het Groninger Museum, die vanaf eind maart te zien is. De expositie toont onder andere een portret van arts en feministe Aletta Jacobs, de Martinitoren als zilveren miniatuur, een schilderij van Rubens, een vuistbijl uit de steentijd en een servies van museumarchitect Alessandro Mendini. Ook zijn er schilderijen, tekeningen en prenten van de Groninger kunstenaarsvereniging De Ploeg te zien. Alles is afkomstig uit de eigen collectie van het museum. 

 • Scheepvaartmuseum in teken Eerste Wereldoorlog

  In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is nog tot en met 9 juni de expositie ‘Gedwongen vrijheid. Het Engelse Kamp in Groningen 1914-1918’ te zien.

 • Fototentoonstelling over Noord-Nederland in CBK

  In het Centrum Beeldende Kunst (CBK) in Groningen is nog tot en met 27 april een fototentoonstelling te zien met het werk van vier noordelijke fotografen.

 • Hoofdrolspelers The Passion 2014 Groningen
 • Veel te doen met Pasen in Groningen

  Op en rond Pasen is er in Groningen van alles te doen. In De Oosterpoort wordt de traditionele Mattheus Passion opgevoerd en rond de kerk van Oosternieland vindt een paaswandeling plaats. 

 • Volop streekmarkten in Groningen

  Knusse markten waar verse producten uit de streek te proeven en te koop zijn. Ze zijn er dit voorjaar in Groningen volop.

 • Eerste namen Bevrijdingsfestival bekend

  De eerste namen van artiesten die op 5 mei naar het Bevrijdingsfestival in Groningen komen zijn bekend. Sowieso de Zweedse rockformatie The Hives als de Amerikaanse indieband Augustines staan die 5 mei op het podium. Ambassadeur van de Vrijheid – de helikopteract dus - is dit jaar Douwe Bob, winnaar van de De Beste Singer Songwriter.

  De heren van de Zweedse rockformatie The Hives hebben al een berg aan hits op hun naam staan, waarvan Hate to Say I Told You So misschien wel de bekendste is. Hoewel The Hives al bijna twintig jaar bestaat kwam de echte doorbraak in Nederland in 2000 met het album Veni Vidi Vicious dat vol staat met ijzersterke dansbare gitaarnummers. Gedurende de afgelopen jaren is de band met nóg vier succesvolle albums onverslaanbaar gebleken en heeft het met optredens op onder andere Lowlands, Pinkpop, Werchter en Glastonbury een waanzinnige live-reputatie weten op te bouwen.

  De indierock band Augustines (voorheen We Are Augustines) ontstond in 2009 in New York. Hun debuutalbum Rise Ye Sunken Ship gooide hoge ogen bij de pers en werd in 2011 uitgeroepen tot beste alternatieve album door iTunes. Het album, onder andere sterk beïnvloedt door de dood van de broer van zanger Billy McCarthy staat vol persoonlijke nummers. Opvolger Augustines is duidelijk optimistischer, maar nog steeds herkenbaar door de uitgesproken, energieke sound die doet denken aan een combinatie van Dry the River, The National en Hold Steady. 

  Het Bevrijdingsfestival vindt traditioneel plaats in het Stadspark.

  www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl

 • Historisch raderstoomschip doet Groningen aan

  Op 11 april legt in de Groningse Oosterhaven het 109 jaar oude raderstoomschip Freya aan. Een bijzondere gebeurtenis, want het historische schip wordt tegenwoordig alleen nog gebruikt voor rondvaarten over Duitse rivieren en kanalen. Het schip ligt drie dagen in Groningen. Alleen de eerste dag is de Freya te bezichtigen voor het publiek. De twee dagen daarna vinden een aantal rondvaarten over het Groningse Eemskanaal plaats.

  De Freya werd in 1905 in Kinderdijk gebouwd en functioneerde jarenlang onder de naam ‘Westerschelde’ als veerboot in Zeeland. Later werd de raderstoomboot omgedoopt tot ‘De Zwaan’ en voer het decennialand lang als bevoorradingsschip door heel Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog deed het schip dienst als schuilplaats voor een aantal Joodse families, piloten van de geallieerde strijdkrachten en werkweigeraars. In de jaren ’80 lag het schip te verpieteren in de Waal bij Zaltbommel. Het werd van de sloop gered door twee Rotterdamse ondernemers die het omdoopten tot ‘De Nederlander’ en er rondvaarten over de Maas mee organiseerden. In 1999 kwam het schip uiteindelijk in handen van de huidige eigenaar, de Duitse rederij Alder Schiffe.

  Op de eerste dag dat de Freya in Groningen ligt, wordt er een ‘open schip’ met koffie en cake georganiseerd. Voor de rondvaarten tijdens de twee daaropvolgende dagen kunnen kaarten besteld worden via www.adler-schiffe.de/groningen.

   

 • Volop aandacht voor Oldambt op RTL4

  De uitzending van het RTL4-programma Trips & Travel van zaterdag 8 maart staat geheel in het teken van de regio Oldambt. Het programma begint om 16.30 uur.

  In de uitzending is aandacht voor onder andere de Blauwestadhoeve, Bronnenbad Fontana Bad Nieuweschans, Winkelen in Winschoten, het Waterbei Straattheater Festival, varen en zeilen op het Oldambtmeer, musea in Heiligerlee en het Speulparadies in Beerta.

  Trips & Travel is een nieuw Lifestyle-programma dat in het teken staat van leuke uitjes in Nederland. Het programma gaat gedurende twaalf weken in de twaalf provincies op zoek naar de leukste en vooral onontdekte plekjes.

  Rond de uitzending over Oldambt op zaterdag 8 maart wordt een prijsvraag uitgezet waarmee leuke arrangementen te winnen zijn. Prijswinnaars kunnen uitgebreid kennis maken met de regio Oldambt. Vanaf 7 maart staat de prijsvraag online op de website oldambt.groningen.nl en op de facebookpagina van Oldambt (www.facebook.com/oldambt)

 • bud gett hostels

  • Handdoeken & bedlinnen
  • Geopend 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Douche en toilet op elke kamer
  • Extra douches en toiletten op de gang
  • Gratis wifi
  • Airconditioning
  • Kluisjes
  • Gratis gebruik van computers & internet
   

  Gezelligheid kent geen tijd

  Groningen heeft veel te bieden. Overdag, maar ook 's nachts. Daarom staan onze deuren 24 uur per dag voor je open, 7 dagen per week.

   

  Restaurant WEEVA 

  Sinds 5 oktober 2011 is restaurant WEEVA (her)opend. Het voormalig “Woon- En Eethuis Voor Allen”, nog steeds een begrip in de stad Groningen en tot ver daarbuiten, is nieuw leven ingeblazen op precies dezelfde plek en exact 140 jaar nadat de eerste maaltijden hier geserveerd werden. Mocht u een bezoekje aan Groningen willen combineren met een (h)eerlijk diner voor een scherpe prijs in een nostalgische sfeer, dan bent u hier aan het goede adres.

  www.weeva.nl

  Vrijgezellenfeest?

  Het bruisende Groningen is de perfecte locatie voor een vrijgezellenfeest. Vrijgezellenfeest Groningen biedt verschillende arrangementen, workshops, proeverijen, quizzen en rondvaarten.

  http://vrijgezellenfeestgroningen.nl/
   

  Uitgaan in Groningen

  Fifteen Minutes is maandelijks in Groningen. Iedere avond treden 6 tot 8 bands/acts op om hun fifteen minutes of fame te incasseren.
  http://www.fifteen-minutes.nl/