Bud Gett Hostels bevindt zich in het centrum van de bruisende studentenstad Groningen. Op loopafstand van de winkels, musea, cafes en al het andere moois dat Groningen Te bieden heeft. Als je na een vermoeiende dag zin hebt om te relaxen, bieden wij de ideale uitvalsbasis.

wat te doen in groningen?

 • Graaf Günther uit Oldenburg bezoekt Groningen

  Op zaterdag 20 september zal tussen 13.00 uur en 17.00 uur een bijzondere historische figuur uit partnerstad Oldenburg te begroeten zijn. Dan komt namelijk Graaf Anton Günther naar het Waagplein om de jaarlijkse Oldenburgse Kramermarkt te promoten. Deze markt wordt in 2014 gehouden van 26 september tot en met 5 oktober.

 • ‘Kom van je bank af’-sessies tijdens Noorderzondag

  Kom eens wat vaker van je bank af en bezoek cultuur. Dat is de boodschap van de ‘Kom van je bank af’-sessies die worden gegeven in een huiskamersetting vanuit een container aan de Lelysingel in het Noorderplantsoen tijdens de Noorderzondag op 31 augustus 2014. Op deze middag worden akoestische optredens gegeven door singer-songwriter Eva Waterbolk, de Groningstalige band Swinder en rockformatie Cosmic U.

 • Werelderfgoedweken op het Wad

  Een bezoek aan een onbewoonde zandplaat of een avontuurlijke wandeling over kwelders en door rietkragen. Het zijn slechts enkele van de vele activiteiten in het kader van de Werelderfgoedweken van de Waddenvereniging. De Werelderfgoedweken duren nog tot half september.

 • Parels uit het theater op Groningse planken

  Het beste van wat er afgelopen theaterseizoen in Nederland te zien was, wordt dit najaar ook in Groningen op de planken gebracht. Onder de noemer ‘Nederlands theaterfestival on tour’ zijn de beste en leukste voorstellingen van het voorafgaande seizoen tussen 10 en 15 september te zien in het Grand Theatre en de Stadsschouwburg.

 • Volop markten in Groningen

  Knusse kleine markten, markten met alleen versproducten uit de regio of juist met alleen maar handgemaakte spulletjes. Bijna elk weekend is er ergens in de provincie Groningen wel een markt te vinden.

 • Geschiedenis-app over Groningen

  Wil je meer te weten komen over de gebeurtenissen in Groningen en Oost-Friesland tussen 1568 en 1672? Download dan de geschiedenis-app over Groningen. Met de app kun je bijvoorbeeld rondlopen op de plek waar Lodewijk de Slag van Heiligerlee won of juist ontdekken waar koster Willem eigenhandig de troepen van Bommen Berend de stuipen op het lijf joeg.

 • Ulrum 1834 viert feest

  Komend najaar is het 180 jaar geleden dat in Ulrum, onder leiding van ds. Hendrik de Cock, de Afscheiding plaatsvond. Hierdoor ontstond de eerste gereformeerde kerk. En dat is voor de stichting ‘Ulrum 1834’ alle reden een groots evenement neer te zetten. ‘Ulrum 1834’ vindt plaats op zaterdag 20 september, in het oude centrum van het dorp.

 • Blikken & verpakkingen in Gr-ID

  Wie kent ze niet? De verpakkingen van Droste, Verkade, Douwe Egberts en Van Nelle. In museum GR-ID, het vroegere Grafisch Museum, in Groningen is nog tot en met 26 oktober een tentoonstelling over deze, en andere blikken en verpakkingen te zien.

 • Eerste grote solotentoonstelling Marga Weimans in Groninger Museum

  In het Groninger Museum is nog tot en met 23 november een grote solotentoonstelling te zien van de Nederlandse modeontwerpster Marga Weimans. De Rotterdamse wordt in de modewereld gezien als een van de opvallendste ontwerpers van dit moment.

 • Groningse platteland decor van NPO 2-serie ‘Hollands Hoop’

  Het Groningse platteland en in het bijzonder de boerderij ‘Hoog Hammen’ in het dorpje Overschild zijn het decor van de nieuwe crimeserie ‘Hollands Hoop’.

 • Stadswandeling in het teken van Groningens Ontzet

  Op 28 augustus viert Groningen feest om te herdenken dat de stad Groningen in 1672, het beleg door Bernhard von Galen, de bisschop van Münster heeft doorstaan. Op deze feestdag organiseert de VVV een speciale wandeling die de deelnemers meeneemt naar het verleden.

 • Historische bustochten langs de verhalen van Groningen

  Het Verhaal van Groningen organiseert samen met het Nationaal Bus Museum op 9 en 10 augustus bustochten door de provincie. Onderweg doen de historische bussen bijzondere locaties aan, waar al even opvallende activiteiten plaatsvinden.

 • Ontdek zomers Groningen online

  Wie nog geen plannen heeft voor de zomer, moet zeker eens een kijkje nemen op de website zomer.groningen.nl. Alles wat je nodig hebt voor een zomers verblijf in stad of provincie is daarop te vinden. En zelfs als je de zomer al hebt volgepland, kan een kijkje nemen op de site geen kwaad. Wie weet gooi je je plannen wel om als je eenmaal ziet wat Groningen allemaal te bieden heeft...

 • Bestel de Schatkaart van het Noorden

  Voor wie goed zoekt, zijn in Groningen heel wat schatten te vinden. Om te helpen bij de zoektocht naar die toeristische pareltjes van Stad en Ommeland, is er nu de Schatkaart van het Noorden: een handig gidsje ter grootte van een creditcard dat niet alleen informatie geeft over de belangrijkste publiekstrekkers van Groningen, maar ook fikse kortingen geeft op de entreeprijs.

 • Groningen doet het goed op Facebook

  De Facebookpagina van de campagne ‘Er gaat niets boven Groningen’ blijkt bijzonder goed in de smaak te vallen bij veel mensen. In de anderhalf jaar dat de pagina nu online is, heeft deze al meer dan 32.000 volgers.

 • bud gett hostels

  • Handdoeken & bedlinnen
  • Geopend 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Douche en toilet op elke kamer
  • Extra douches en toiletten op de gang
  • Gratis wifi
  • Airconditioning
  • Kluisjes
  • Gratis gebruik van computers & internet
   

  Gezelligheid kent geen tijd

  Groningen heeft veel te bieden. Overdag, maar ook 's nachts. Daarom staan onze deuren 24 uur per dag voor je open, 7 dagen per week.

   

  Restaurant WEEVA 

  Sinds 5 oktober 2011 is restaurant WEEVA (her)opend. Het voormalig “Woon- En Eethuis Voor Allen”, nog steeds een begrip in de stad Groningen en tot ver daarbuiten, is nieuw leven ingeblazen op precies dezelfde plek en exact 140 jaar nadat de eerste maaltijden hier geserveerd werden. Mocht u een bezoekje aan Groningen willen combineren met een (h)eerlijk diner voor een scherpe prijs in een nostalgische sfeer, dan bent u hier aan het goede adres.

  www.weeva.nl

  Vrijgezellenfeest?

  Het bruisende Groningen is de perfecte locatie voor een vrijgezellenfeest. Vrijgezellenfeest Groningen biedt verschillende arrangementen, workshops, proeverijen, quizzen en rondvaarten.

  http://vrijgezellenfeestgroningen.nl/
   

  Uitgaan in Groningen

  Fifteen Minutes is maandelijks in Groningen. Iedere avond treden 6 tot 8 bands/acts op om hun fifteen minutes of fame te incasseren.
  http://www.fifteen-minutes.nl/