Bud Gett Hostels bevindt zich in het centrum van de bruisende studentenstad Groningen. Op loopafstand van de winkels, musea, cafes en al het andere moois dat Groningen Te bieden heeft. Als je na een vermoeiende dag zin hebt om te relaxen, bieden wij de ideale uitvalsbasis.

wat te doen in groningen?

 • Opening GRID Grafisch Museum Groningen

  Op vrijdag 16 oktober wordt het vernieuwde GRID Grafisch Museum aan de Sint Jansstraat geopend. Tijdens het openingsweekend kan het publiek kennismaken met het nieuwe museum.

 • Apollo Hotel Groningen – officieel geopend op 17 september 2015

  Op 17 september werd het Apollo Hotel Groningen aan de Laan van de Vrijheid officieel geopend in het bijzijn van genodigden, partners en pers.

 • Groningen middelpunt van de Nederlandse startup-scene

  Op 9 oktober aanstaande is Groningen de gehele dag het middelpunt van de Nederlandse startup-scene. De stad ontwikkelt zich steeds meer tot een broedplaats voor innovatieve starters en dat is ook de organisatie van de Deloitte Technology Fast50-verkiezing niet ontgaan. Het aandeel Groningse bedrijven in de lijst stijgt jaarlijks en de mensen achter het initiatief ‘Fast50 naar Groningen’, vonden het dus hoog tijd dat het evenement voor het eerst de Randstad zou verlaten en Groningen zou aandoen.

 • Noorderzon sleept internationale award in de wacht

  Het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen heeft eind september een internationale award in de wacht gesleept.  Het gaat om de Europese ‘EFFE-award for excellence’. Deze prijs werd uitgereikt in Parijs.

 • Groningen en Haren behoren nu ook tot ‘Geopark De Hondsrug’

  Twee jaar geleden kreeg het Hondsruggebied de status van Geopark, een door UNESCO gewaardeerd geologisch gebied. Daarmee is het het eerste Geopark in ons land.

 • Nieuwe website over levend erfgoed gelanceerd

  Wat is een Lutje Potje? En de lekkernij massee? Het is allemaal te lezen op de site www.levenderfgoedgroningen.nl. De site is een initiatief van Het Huis van de Groninger Cultuur en ‘De Verhalen van Groningen’.

 • Historische bustochten langs De Verhalen van Groningen

  De Verhalen van Groningen organiseert in samenwerking met diverse partners op alle zaterdagen in oktober bijzondere busritten door de provincie.

 • Koopzondag: 'Alle dagen welkom'

  Sinds december vorig jaar is het elke zondag koopzondag in de binnenstad van Groningen. Niet alleen veel winkels , ook de VVV en de Martinitoren zijn nu elke zondag voor het publiek geopend.

 • Nieuwe fietsroute door Lauwersmeergebied

  Marketing Groningen heeft een nieuwe fietsroute ontwikkeld: Rondje Lauwersmeer. De route start in Zoutkamp en is 43 kilometer lang. 

 • Grafisch Museum heropent met The Next Call

  Het Grafisch Museum in Groningen, GRID, gaat verhuizen en is daarom tot 17 oktober gesloten voor het publiek. Maar het wachten wordt beloond, en wel met de tentoonstelling ‘The Next Call - H.N. Werkman en de internationale avant-garde’. De expositie vindt plaats in het kader van het Werkmanjaar. 

 • Voorverkoop David Bowie van start

  De grote tentoonstelling over David Bowie in het Groninger Museum opent pas in december, maar nu al kunnen liefhebbers een kaartje bemachtigen voor de veelbelovende expositie. De tickets zijn tot het begin van de tentoonstelling op 11 december alleen online verkrijgbaar. 

 • Stadswandelingen zorgen voor bijzonder inkijkje in het provinciehuis van Groningen

  De VVV organiseert deze zomer verschillende stadswandelingen onder leiding van een gids. Op een aantal dagen leidt de wandeling deelnemers zelfs door het provinciehuis van Groningen. Een perfecte manier om de stad per voet te verkennen.

 • Earthquake Monument laat Groningers gevoel van beving ervaren

  Vijfhonderd subtiel bewegende klokken laten iedereen ervaren wat er gebeurt als de grond onder je voeten trilt. Het Earthquake Monument is tussen 18 juli en 23 augustus te zien in de Der Aa-Kerk in Groningen. 

 • Groningse studentenleven staat centraal tijdens KEI-week

  De jaarlijkse KEI-week is dé perfecte kans om kennis te maken met het Groningse studentenleven. Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 augustus worden in het kader van de KEI-week tal van activiteiten en evenementen georganiseerd om de nieuwe generatie Groningse studenten op een feestelijke wijze kennis te laten met de stad en met elkaar.

 • Kerk Klein Wetsinge na restauratie geschikt voor evenementen en tentoonstellingen

  De kerk van Klein Wetsinge krijgt een compleet nieuw leven als locatie voor culturele evenementen zoals concerten, tentoonstellingen en lezingen. De kerk, die tussen Sauwerd en Winsum ligt, is na een grote verbouwing en restauratie weer in gebruik genomen als onderdeel van Bijzondere Locaties Groningen.

 • bud gett hostels

  • Handdoeken & bedlinnen
  • Geopend 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Douche en toilet op elke kamer
  • Extra douches en toiletten op de gang
  • Gratis wifi
  • Airconditioning
  • Kluisjes
  • Gratis gebruik van computers & internet
   

  Gezelligheid kent geen tijd

  Groningen heeft veel te bieden. Overdag, maar ook 's nachts. Daarom staan onze deuren 24 uur per dag voor je open, 7 dagen per week.

   

  Restaurant WEEVA 

  Sinds 5 oktober 2011 is restaurant WEEVA (her)opend. Het voormalig “Woon- En Eethuis Voor Allen”, nog steeds een begrip in de stad Groningen en tot ver daarbuiten, is nieuw leven ingeblazen op precies dezelfde plek en exact 140 jaar nadat de eerste maaltijden hier geserveerd werden. Mocht u een bezoekje aan Groningen willen combineren met een (h)eerlijk diner voor een scherpe prijs in een nostalgische sfeer, dan bent u hier aan het goede adres.

  www.weeva.nl

  Vrijgezellenfeest?

  Het bruisende Groningen is de perfecte locatie voor een vrijgezellenfeest. Vrijgezellenfeest Groningen biedt verschillende arrangementen, workshops, proeverijen, quizzen en rondvaarten.

  http://vrijgezellenfeestgroningen.nl/
   

  Uitgaan in Groningen

  Fifteen Minutes is maandelijks in Groningen. Iedere avond treden 6 tot 8 bands/acts op om hun fifteen minutes of fame te incasseren.
  http://www.fifteen-minutes.nl/