Bud Gett Hostels bevindt zich in het centrum van de bruisende studentenstad Groningen. Op loopafstand van de winkels, musea, cafes en al het andere moois dat Groningen Te bieden heeft. Als je na een vermoeiende dag zin hebt om te relaxen, bieden wij de ideale uitvalsbasis.

wat te doen in groningen?

 • And the winner is... Winkelverkiezing050

  De winnaars van de Winkelverkiezing050 zijn bekend: Paris2day, Palazzo Woman, Frans Koopal Haarwerken en Boekhandel Riemer

 • Vindicat verkozen tot mooiste gebouw tijdens DAG van de Architectuur Groningen

  Het nieuwe gebouw van Vindicat van De Zwarte Hond is winnaar van de jaarlijkse Groninger Gebouwenenquête. Het pand won zowel de eerste prijs bij de vak- als de publieksjury.

 • Historische bustochten langs de verhalen van Groningen

  Het Verhaal van Groningen organiseert samen met het Nationaal Bus Museum op 12 en 13 juli bustochten door de provincie. Onderweg doen de historische bussen bijzondere locaties aan, waar al even opvallende activiteiten plaatsvinden. In museum Nienoord is bovendien, vanaf 3 juli, de zomertentoonstelling ‘Mijn wereld op wielen’ te zien.

 • Infoversum is geopend

  Groningen is een topattractie rijker: het Infoversum. Het Infoversum is een 3D-filmhuis en een centrum voor kennis, kunst en vermaak ineen. Het Infoversum is het eerste 3D koepeltheater van Nederland; wereldwijd zijn er maar 20 te vinden.

 • Nieuwe routes in ‘Route App’

  De app ‘Groningen Routes’ is uitgebreid met twee nieuwe routes: ‘Veenheren en Molenaars’ en ‘Turfstekers en turfschippers’.

  In de app vind je een hele verzameling wandel-, fiets- en autoroutes die je de meest interessante plekken van Groningen laten zien. Een persoonlijke gids vertelt je alles over de gebieden die je bezoekt.

 • Foto-expositie Rottumeroog in Groningse binnenstad

  Op verschillende plekken in de binnenstad van Groningen is nog juni tot en met 27 juli de foto-expositie ‘Werelderfgoed Waddenzee in beeld – Rottumeroog’ te zien. Er worden foto’s getoond van Jasper Doest die voor National Geographic een fotoreportage maakte op het onbewoonde eiland Rottumeroog.

 • Etsen van Rembrandt in Fraeylemaborg

  In het Koetshuis van de Fraeylemaborg is nog tot en met 5 oktober een tentoonstelling te zien van 34 etsen van Rembrandt van Rijn. De etsen zijn afkomstig uit de collecties van het Groninger Museum en uit de privéverzameling van kunstenaar Henk Helmantel. Ook zijn een aantal schilderijen van Helmantel te zien die zijn geïnspireerd op de werken van Rembrandt.

 • Waddenkwartier Lauwersoog officieel geopend

  Het Waddenkwartier, dé plek voor liefhebbers van het Wad en het Lauwersmeergebied, in Lauwersoog is medio juni officieel geopend.

 • Doolhof Menkemaborg weer geopend

  De doolhof van de Menkemaborg in Uithuizen is weer voor het publiek geopend. De doolhof stamt uit de jaren ’20 en is jarenlang gesloten geweest.

 • ‘Uit Groningen’: het nieuwe Groninger Uitburo

  Het Groninger Uitburo heeft een nieuwe naam, een nieuwe app én een nieuwe website: Uit Groningen.

  Met de vernieuwde app heb je altijd en overal actuele uitgaansinformatie bij de hand. De site www.uit.groningen.nl biedt niet alleen een uitgaansagenda, ook vind je op de site speciale acties, recensies en last minutes. Met de nieuwe website en nieuwe app kan de cultuurliefhebber nog beter worden voorzien van culturele uitgaansinformatie.

 • ‘Kom van je bank af’-minifestival ter ere van nieuwe app ‘Uit Groningen’

  Op vrijdag 6 juni om 15.00 uur organiseert Uit Groningen, het vernieuwde Groninger Uitburo, het ‘Kom van je bank af’ mini-festival in Groningen ter ere van de nieuwe app en website. Tijdens dit mini festival treden o.a. de winnaars van de Groninger Popprijs 2014 ‘The Blind Roofers’ op. De optredens zijn gratis en worden akoestisch gegeven in een huiskamersetting voor de trappen van de VVV op de Grote Markt.

 • Museumschip Emma klaar voor nieuw vaarseizoen

  Museumschip Emma van het Noordelijk Scheepvaartmuseum is na een grote onderhoudsbeurt weer klaar voor een nieuw vaarseizoen. Komend seizoen maakt het vroegere directievaartuig van Provinciale Waterstaat onder andere weer een aantal Beurtvaarten naar Onderdendam.

 • Stichting Oude Groninger Kerken schrijft verhalenwedstrijd uit

  De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) bestaat 45 jaar en schrijft in dat kader een verhalenwedstrijd uit voor jongeren. De wedstrijd sluit aan bij de jubileumexpositie ‘Het verhaal van de Groninger kerken.’

 • Groningen in teken van design

  De stad Groningen staat nog tot en met 15 juni in het teken van design tijdens de derde editie van DesignXPO. Rond het thema ‘ambacht en vakmanschap’ zijn diverse tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd.

 • Ruige Route Hogeland

  Een avontuurlijke, sportieve en culturele belevingstocht van twee of drie dagen door de meest 'ongerepte' gebieden van Noord-Groningen. Dat is in een notendop de Ruige Route Hogeland. Elke vrijdag, van mei tot en met september, gaat er een route van start. 

 • bud gett hostels

  • Handdoeken & bedlinnen
  • Geopend 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Douche en toilet op elke kamer
  • Extra douches en toiletten op de gang
  • Gratis wifi
  • Airconditioning
  • Kluisjes
  • Gratis gebruik van computers & internet
   

  Gezelligheid kent geen tijd

  Groningen heeft veel te bieden. Overdag, maar ook 's nachts. Daarom staan onze deuren 24 uur per dag voor je open, 7 dagen per week.

   

  Restaurant WEEVA 

  Sinds 5 oktober 2011 is restaurant WEEVA (her)opend. Het voormalig “Woon- En Eethuis Voor Allen”, nog steeds een begrip in de stad Groningen en tot ver daarbuiten, is nieuw leven ingeblazen op precies dezelfde plek en exact 140 jaar nadat de eerste maaltijden hier geserveerd werden. Mocht u een bezoekje aan Groningen willen combineren met een (h)eerlijk diner voor een scherpe prijs in een nostalgische sfeer, dan bent u hier aan het goede adres.

  www.weeva.nl

  Vrijgezellenfeest?

  Het bruisende Groningen is de perfecte locatie voor een vrijgezellenfeest. Vrijgezellenfeest Groningen biedt verschillende arrangementen, workshops, proeverijen, quizzen en rondvaarten.

  http://vrijgezellenfeestgroningen.nl/
   

  Uitgaan in Groningen

  Fifteen Minutes is maandelijks in Groningen. Iedere avond treden 6 tot 8 bands/acts op om hun fifteen minutes of fame te incasseren.
  http://www.fifteen-minutes.nl/